ארומתרפיה מהאנדים ומהאמאזונס

השמנים האתריים של Wild Matter - עניין פראי הם תמציות טהורות המופקות מצמחים ייחודיים לפרו- מהמדבריות, האנדים והאמזונס. אלו הם חומרים טבעיים לחלוטין, מרוכזים ורבי עוצמה, בעלי השפעה מיטיבה ומרפאת. הם אפקטיביים ביותר לשימוש עבור מגוון רחב של תופעות פיזיות ומצבים מנטליים. 

שמנים אלה מיוצרים מצמחים הנמצאים בשימוש הרפואה המסורתית בפרו- משך אלפי שנים. הם התגלו, נלמדו ושימשו דורות על דורות של העמים הילידיים מאגן האמאזונס והאנדים. היום, בעזרת המדע והטכנולוגיה- אנו זוכים להינות מ"מורשת צמחי הריפוי הילידית" ולאפשר בעזרתה שיטות טיפול שונות ומגוונות כשהם מגיעים אלינו כשמנים אתריים- התצורה הטהורה של הצמח. זוהי ללא ספק מתנה יקרת ערך לאנושות המתאפשרת בזכות יכולות המיצוי המודרניות וחקירה מדעית ואנתרופולוגית, אשר ממשיכות כל העת לפענח את סודות הצמחים ואת ההזדמנויות שהם מציעים עבורנו- לחיים בריאים וטבעיים...

אנחנו גאים ומאושרים להציע באהבה שמנים יחודיים אלו ומקווים שימשיכו לזרום מהטבע, דרכנו-אליכם וישפיעו ברכה וטוב.

הבהרות חשובות:

-השמנים האתריים שלנו מופקים באופן מקיים, בפיקוח ובהקפדה על סחר הוגן-

-הם עומדים בתקנים האמריקאיים והאירופאים ומשווקים כחומרי גלם איכותיים לתעשיית הקוסמטיקה בארה"ב וצרפת- 

-נכון להיום, ללא אישור משרד הבריאות. הנושא בטיפול-

-המוצר אינו תרופה, אלא מוצר ארומתרפי ואין לראות במידע שמפורסם לגביו תחליף להתייעצות עם רופא-

 

Copaiba - קופאיבה

שמן אתרי קופאיבה הוא שרף טבעי מזוקק של עץ הקופאיבה הגדל באופן ייחודי באמזונס. זהו שמן טהור ומופלא, המשמש באופן מסורתי כדי לרפא מגוון עצום של מחלות. בעל ניחוח עצי, מעט בלסמי, מתקתק ובסיסי.

מאפיינים חיוביים:

אנטי דלקתי. מרגיע כאב ראומטי.

אנטי פטרייתי.

חיטוי וריפוי פצעים וצלקות.

מקל על הסובלים מדליות ורידים.

משפר את העיכול. מנקה ומחטא כליות וריאות.

נוגד חמצון חזק.

עוזר להרגיע ולתמוך במערכת העצבים.

תומך בחיוניות מערכת העיכול.

להקלה על כאבי ראש ומיגרנות.

עוזר להוריד את לחץ הדם.

 

שימושים מוצעים:

 

> ניתן להוסיף לקרם לחות או קרם עור כדי לעזור לשפר את המראה של העור ולשמור עליו בריא.

> ליישם אותו על צלקות על מנת להאיץ את הריפוי ולהפחית את הנראות שלהן.

> מרח/י על אברים תפוסים/כואבים לאחר פעילות.

> מומלץ לטפטף שלוש-ארבע טיפות למים ולחמם באמצעות מבער אידוי ליצירת תחושה מרגיעה.

> לטפטף כמה טיפות על כפות הידיים. לנשום את השמן עמוק ע"מ לספוג אותו לתוך מחזור הדם במהירות לשיפור תפקוד הריאות והסינוסים.

> לטבול באמבטיה עם כמה טיפות של השמן. השמן ייספג לעור, וגם יישאף כאדי מים מהאמבטיה.

> החל מספר טיפות שמן קופאיבה על כפות הרגליים לשינה נינוחה במיוחד ולשמירה על העור.

 

נפח: 10ml.

 

יש לנקוט זהירות:

להימנע מיישום בכל מקום ליד האוזניים או העיניים.

לפעמים יכול לגרות את העור של אנשים רגישים.

copaiba-with-text.png
 

sangre de grado - "דם דרקון"

"דם הדרקון" הוא שרף אדום המיוצר ישירות מן העץ Croton lechleri. הוא גדל ביער האמאזונס והוא משמש ברפואה השבטית המסורתית מאז ימי קדם לריפוי מגוון גדול של תסמינים.

עליו בצורת הלב והשרף האדום דמוי הדם כמו מסמלים על היכולות של העץ הנהדר הזה לרפא פצעים וכוויות ולטהר את הדם.

כדי לקצור את "הדם" יש צורך לבצע חתך בקליפת העץ. השמן הטהור נאסף ועובר זיקוק באידוי.

מאפיינים חיוביים:

אנטי פטרייתי, אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי ואנטי דלקתי.

מזרז קרישת דם.

חיטוי וריפוי פצעים וצלקות.

אנטי סרטני.

נוגד חמצון.

נוגד שלשול.

מאלחש ומשכך כאבים.

ממריץ את המערכת החיסונית.

עוזר להפחית ערפול ובלבול.

שימושים מוצעים:

 

> חיטוי פציעות. חיטוי אזורי עור רגישים. להחיל ישירות על העור.

> ליישום ישיר על כוויות- מאיץ החלמה ומרגיע כאב.

> הוספ/י כמה טיפות לסבון נוזלי והשתמש/י לשטיפת הפנים.

> מחממים באמצעות מבער אידוי 2 טיפות במים לקבלת ניחוח מרגיע המשפר נשימה וריכוז.

> לשתות 5 טיפות מעורבב עם חצי כוס מים, לטיפול בגרון כואב, טיפול בכיבים. הקלה בשלשול. חיזוק המערכת החיסונית. הקלה על כאבים ראומטיים.

> משפר את ספיגת העור. ניתן להוסיפו לקרם הגוף.

 

נפח: 20ml.

dragon-with-text.png
 

Muña - מוניה

ה"מוניה", המכונה גם המנטה של האינקה, הוא שיח מעוצה שגדל לגובה 8-12 מטרים, גזעו מסתעף מן הבסיס ויש לו עלים קטנים עם פרחים לבנים שנאספים באשכולות קצרים בקצה. צמח זה ניתן למצוא בגובה 2,700-3,400 מטר והוא נפוץ באזור האנדים. המוניה שימשה באופן מסורתי במשך אלפי שנים כדי לרפא מגוון רחב של מחלות. באנדים של פרו עד היום נצרך הצמח כחליטת תה, המסייעת למקומיים להתמודד עם השפעות הגבהים ומסייעת בשמירה על מערכת העיכול.

מאפיינים חיוביים:

משפר את העיכול.

מקל על הצטברות גזים בבטן.

אנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי.

משכך כאבים.

פותח את דרכי הנשימה.

מרענן את העור.

בעל ניחוח רענן ומלא חיים. נותן תחושה מנטלית ופיזית חיובית.

מקל על שפעת ודלקות בדרכי הנשימה או חסימות אחרות.

נוגד תסמיני מחלת גבהים.

עוזר להפחית את הסימפטומים של חום.

עוזר למנוע ראומטיזם, חבורות ונפיחות.

שימושים מוצעים:

 

> טיפול בגזים, שלשולים וכאבי בטן. משפר את העיכול.

> להוסיף טיפה או שתיים לתה. לשיפור העיכול. ניתן גם לדלל מספר טיפות עם שמן בסיס ולעסות את הבטן בסיבוב.

> מערבבים 10-5 טיפות של מוניה עם מים, ומאדים במבער אידוי פעם או פעמיים ביום עבור הקלת סימפטומים כגון: בחילה, סחרחורות, נדודי שינה, חרדה וכאבי ראש.

> מועיל לטיפול בסינוסיטיס.

> טיפול בבעיות עור. טיפול באקנה.

> ניתן לשלב במוצרי קוסמטיקה. מסייע למניעת קמטים ומשפר את מתח העור.

> ניתן להשתמש בו ליצירת תכשירים לטיפול בנשירת שיער.

> טיהור אוויר. איזון אנרגיות בבית.

 

נפח: 10ml.

יש לנקוט זהירות:

להימנע מיישום בכל מקום ליד האוזניים או העיניים.

לפעמים יכול לגרות את העור של אנשים רגישים.

נא להימנע משימוש במהלך ההיריון.

muna-with-text.png
 

Palo santo – פאלו סנטו

שמן פאלו סנטו חיוני מופק מעץ הפאלו סנטו. משמעות השם: "העץ הקדוש". שמו המדעי: Bursera graveolens והוא צומח במרכז ובדרום אמריקה. עצי הפאלו סנטו נחשבים קדושים על ידי תרבויות ואומות רבות בשל החשיבות ההיסטורית של העץ במסורות דתיות, שם שימש ומשמש עד היום בטקסים ומיוחסות לו יכולות טיהור עמוקות. העץ חייב למות מוות טבעי ו"לנוח" לתהליך התייבשות משך 4-10 שנים על-מנת להיות בשל לשימוש כמוצר ארומתרפיה. עץ זה נמצא בסכנה ונעשים מאמצים רבים לפקח על שיטות גידול מקיימות ולסכל כריתה לא חוקית של העץ בסביבתו הטבעית.

*מוצרי הפאלו סנטו שלנו מגיעים כולם מצפון פרו, מאיזור צחיח שנקרא פיורה. העצים גדלים ומעובדים באופן מקיים ותחת מכסות יצוא ופיקוח ממשלתי, עובדה המעניקה פרנסה עקבית הוגנת למקומיים העוסקים בגידול ובזיקוק. הפיקוח והסחר ההוגן הננקטים לאורך כל התהליך, מסייעים בהפחתת הכדאיות של המקומיים להתפרנס מכריתה לא חוקית ובכך מסייעים בשמירה על הטבע והסביבה.

מאפיינים חיוביים:

אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי.

ממריץ את המערכת החיסונית.

מקל על מחלות בדרכי הנשימה.

מקל על כאב כרוני.

מקל על בעיות עור.

נהדר לטיפול באקנה.

נוגד מתח, חרדה ודיכאון.

מרגיע ומשפר ריכוז.

משפר את השינה.

שימושים מוצעים:

 

> ערבב/י מספר טיפות עם שמן זית או שמן קוקוס לעיסוי מרגיע.

> להוסיף מספר טיפות לסבון נוזלי המשמש לשטיפת הפנים.

> מחממים באמצעות מבער אידוי 2 טיפות במים לקבלת ניחוח מרגיע המשפר ריכוז.

> הוסף כמה טיפות למים, ספוג בבד והנח כ"קומפרס" קר כדי להרגיע אזור ספציפי של הגוף שכואב.

> ניתן להוסיף משמן הפאלו סנטו למוצרי הקוסמטיקה, כדי להעניק להם ניחוח עצי מתוק ותכונות של הרגעה ואיזון מנטלי.

 

נפח: 10ml.

 

יש לנקוט זהירות:

להימנע מיישום בכל מקום ליד האוזניים או העיניים.

לפעמים יכול לגרות את העור של אנשים רגישים.

נא להימנע משימוש במהלך ההיריון.

palosanto-with-text.png
 

(Pink pepper (molle– פלפל ורוד (מוייה)

שמו המדעי של הפלפל ורוד הוא Schinus molle. זהו עץ צל ירוק עד, שצומח במהירות ועמיד ליובש. הוא יליד הרי האנדים של פרו ושייך למשפחת הקשיו.

על אף שריחו מזכיר מאוד- בוטאנית אינו קשור לפלפל השחור. ארומה חזקה וחריפה.

מאפיינים חיוביים:

אנטי מיקרוביוטי. מה שהופך אותו לחומר משמר.

אנטי פטרייתי.

מחטא.

אנטי סרטני.

אנטי דלקתי נהדר. משכך כאבים.

השפעה אנטי דלקתית טובה למקרים של דלקת פרקים ושיגרון.

אנטי ויראלי. מקל על שפעת וגודש בדרכים הנשימה.

נוגד דיכאון. בעל השפעה מאזנת.

טיפול במחזור החודשי והפרעות במחזור החודשי.

ממריץ עיכול.

מרענן ומרומם.

טיפול במגוון פצעים וזיהומים.

שימושים מוצעים:

 

> טיפול ארומתרפי: ה"מוייה" מזוהה כעץ קדוש של האינקה והוא משמש באופן מסורתי כדי לטהר ולרפא אנרגיות רעות ולסלק פחדים. מספר טיפות במים באידוי מבער יעניקו ניחוח מחטא ומטהר.

> טיפול בכאב ראומטי וכאב שרירים חזק. לטפטף מספר טיפות עם שמן זית או שמן קוקוס- לעיסוי משכך כאבים חזקים או כרוניים.

> פעילותו האנטי-מיקרוביוטית מתעצמת בשילוב עם שמן אקליפטוס - לטיפול במחלות בדרכי הנשימה ובברונכיטיס.

> דוחה יתושים ומדביר טבעי.

> דילול מספר טיפות של שמן אתרי במים יכול ליצור מי פה מחטאים.

 

נפח: 10ml.

 

יש לנקוט זהירות:

להימנע מיישום בכל מקום ליד האוזניים או העיניים.

לפעמים יכול לגרות את העור של אנשים רגישים.

נא להימנע משימוש במהלך ההיריון.

pink-pepper-with-text.png
 

Rosewood – פאלו רוסה

עץ הרוזווד- בספרדית פאלו רוסה, שייך למשפחת העַרִיִים (צמח "עלי דפנה"). הוא עץ ירוק עד ענק יליד ברזיל ופרו. זהו עץ ארומטי אשר יכול לגדול עד 40לגובה  מטר. ניתן לזהותו בזכות קליפתו האדמדמה ופרחיו הצהובים.

שמן הרוזווד מתאפיין בניחוח חם, חריף, עצי, פירותי וצופני. ניחוח אופייני זה ותכונותיו המיטיבות עם העור, הופכות אותו למרכיב שימושי ביותר בתחום ייצור הקוסמטיקה הטבעית והכנת הסבונים.

ה"פאלו רוסה" הוא בסכנה ונעשים מאמצים רבים לפקח על שיטות גידול מקיימות ולסכל כריתה לא חוקית של העץ בסביבתו הטבעית.

*שמן הרוזווד שלנו מגיע מהאמאזונס הפרואני, מאיזור עיר הג'ונגל- איקיטוס. העצים גדלים ומעובדים באופן מקיים ותחת מכסות יצוא ופיקוח ממשלתי, עובדה המעניקה פרנסה עקבית הוגנת למקומיים העוסקים בגידול ובזיקוק. הפיקוח והסחר ההוגן הננקטים לאורך כל התהליך, מסייעים בהפחתת הכדאיות של המקומיים להתפרנס מכריתה לא חוקית ובכך מסייעים בשמירה על היער הטבעי.

מאפיינים חיוביים:

אנטי בקטריאלי. אנטי ויראלי. אנטי פטרייתי. מְחַטֵא.

ממריץ את זרימת הדם.

נהדר עבור טיפוח העור. מחליף תאי עור. בעל תכונות חידוש רקמות.

מקל על מצבי לחץ, חרדה ודיכאון.

מחזק את הליבידו. מעורר מינית.

מסייע להרגעת כאבי הווסת.

בעל ניחוח מרגיע ומעורר השראה.

מעורר רגשות של אושר וחיוניות.

טוב לטיפל בפצעים.

דוחה חרקים טבעי.

משכך כאבים. 

שימושים מוצעים:

 

> מחממים באמצעות מבער אידוי מספר טיפות במים לקבלת ניחוח מרגיע, מעורר ומרומם נפש.

> טפטפי טיפה או שתיים לקרם הלחות שלך ע"מ להוסיף לו את התכונות הקוסמטיות המיטיבות.

> ניתן לערבב 2 טיפות עם כפית שמן בסיס (קוקוס/שמן זית) ולהספיג את העור כבישום טבעי.

> לאחר מספר דקות במקלחת, כבה/י את המים, והנח/י 2-5 טיפות שמן בכף ידכם למריחה על כל הגוף. השמן ייספג בעור במהירות וניתן לשטוף אותו גם מיידית, אם מעדיפים השפעה מעודנת.

 

נפח: 10ml.

 

יש לנקוט זהירות:

להימנע מיישום בכל מקום ליד האוזניים או העיניים.

לפעמים יכול לגרות את העור של אנשים רגישים.

נא להימנע משימוש במהלך ההיריון.

rosewood-with-text.png