top of page
פוסטים אחרונים
ענן תגיות
עקבו אחרינו
  • דף הפייסבוק של עניין פראי
  • אינסטגרם עניין פראי

מהם חיות טוטם וטוטם הפרפר

החיים הם טרנספורמציה אין סופית, וכשאנחנו מתחברים אל המעגליות, הספיראליות של החיים אנחנו מתחברים אל הקסם שבחוויה האנושית, חווים את החיים עצמם בצורה הרמונית יותר, מזהים את ההתפתחות שלנו ברמות שונות בחיים. את החיבור הזה אפשר להשיג בין היתר בתמיכה של החוכמה הטמונה בעבודה עם חיות טוטם. בעולם של קבלת הנסתר כתוב שבעלי החיים הם הקרנה של כוחות הנמצאים באדם המוקרנים מעולם העליון. וכשאנו פוגשים בחיות אנו יכולים להיזכר שיש בנו את המעלות האלו, ובכך הן הופכות נגישות יותר עבורנו, ואנו יכולים להשתמש בהן, מכיוון שאלו כוחות שכבר מצויים בנו.

הטוטמים נקראים גם מגני עוצמה, מהסיבה שיש בהם את האיכויות הנדרשות עבורנו בזמן שאנו הכי צריכים אותן, מגני העוצמה אלו מתבטאים בחיות ברגע המפגש. מכיוון שלכול חיה טבע אחר, התנהגויות ויכולות, כל חיה בעלת תפקיד אחר בטבע יש שם חוכמה גדולה עבורנו. אני אוהבת לומר ולהזכיר שהפנים והחוץ אחד הם, כך שבמפגש עם חיה מסויימת, בהתבוננות בהתנהגויות של אותה חיה, אנו יכולים להתחבר לידע המזכיר לנו את העוצמה הפנימית הספציפית אותה אנו צריכים ברגע בו אנו מתבוננים. כך שהמפגש ביסודו נועד בשביל לחזק אותנו ולעורר את העוצמה המדויקות לרגע הזה בתוכנו.

ההתפתחות עם הטוטמים ועבודה איתם, הגיעה מתרבות השבטים האינדיאנים שבאמריקה. בתרבויות אלו פסקו כי הטוטמים של החיות מגיעים מעולם הרוחות. הספיריטס שרוצות לעזור לנו, והמפגש איתם הוא כמו מפגש עם אהוב שנפטר, שמבקש או מזמין אותנו להתבונן ולהתחבר למשהו.

רוחות לפי התרבות האינדיאנית הן כלי עבודה רב עוצמה, מכיוון שהן משייכות למישור תודעתי גבוהה יותר והן יכולות לתת לנו מסרים מרפאים. תפיסת הטוטמים צמחה מתוך התרבות האינדיאנית שהינה תרבות ששומרת על קשר עם המתים, ומוכנה ללווי הטוב שלהן. האינדיאנים קוראים לאלוהים/האינסוף הרוח הגדולה. ומחזיקים באמונה שהיא בעדנו ועוזרת לנו דרך שליחה שהם בין היתר החיות. זו אמונה שקיימת גם ביהדות ובנצרות על האלוהים והמלאכים כשליחיו. העבודה עם חיות טוטם היא תמיד תהיה בכדי להפנות אותנו פנימה, לעזור לנו למצוא ולהתחבר לאיכויות המדויקות ביותר עבורנו שבתוכנו, להשתמש בהם בדרך הנכונה ולקבל מסרים תומכים בזמן אמת. המסר של החיה נמסר לנו במפגש איתה, הוא יכול להיות מפגש פיזי, במהלך מפגש בחלום או שנראה צילום, תכשיט, ציור של חיה. ברגע המפגש, זה הרגע בו היא מזכירה לנו אוצרות פנימיים הטמונים בנו ושמישים לנו תמיד.

טוטם הפרפר כשאנו פוגשים את הפרפר הוא מביא עמו תזכורת מהרוח הגדולה לחשיבות השמחה ולסגולה של השינוי


בספרו "שפת החיות", כותב טד אנדרוז : הפרפרים מביאים צבע ושמחה. לכן כאשר מופיע מולכם פרפר בדקו כמה שמחה יש בחייכם והגדילו את עליצותכם. חפשו שינוי מכיוון שכל שינוי הוא טוב.. הפרפר מלמד אותנו שצמיחה ושינוי אינם צריכים להיות טראומטיים שביכולתכם לעשות זאת במתיקות ובשמחה כפי שתרצו


הפרפר מחובר אל אלמנט האוויר – (שמתקשר אל השכל –המיינד) מכיל בתוכו מעלה של הפיכת שימוש בכוחות שכליים- לפשוטים יותר. מתוך התבוננות על השתנות ועל תהליכים שבחיינו נוכל ללמוד על העמדה שבה אנו עומדים ולזהות את השלב הבא בחיינו הפנימיים, והחיצוניים.


הפרפר מלמד אותנו להתבונן על מחזור השינוי האישי האינסופי, וכשאנו נפגשים עם פרפר זוהי הזמנה לשאול את עצמנו באיזה שלב של השינוי אנו נמצאים? איזה תוצאה אנו רוצים להשיג ומהי הדרך הטובה ביותר להשיג אותה?


לפרפר ארבעה שלבים ברורים של שינוי. בגימטרייה המספר 4 מסמל את יציבות. וכך גם הפרפר מחבר אותנו אל הידיעה שהדבר היציב ביותר הוא השינוי. כך שגם אם נראה לנו שסיטואציה מסויימת בלתי אפשרית, או שדברים נהרסו או כל תחושה או סיפור קשה שאנו מספרים או שומעים, הפרפר מזכיר לנו שכל עוד יש חיים יש שינוי.


תרופת הפרפר היא ההתבוננות המודעת על השלב בו אנו נמצאים: ייתכן שאנו בשלב הביצה- תחילת הדברים. לדוגמא יש לנו רעיון וזהו השלב שבו נולד בנו הדבר לפני שהוא הבשיל או התממש.

שלב הזחל- זה השלב בו אנו מחליטים ליצור את בעולם הממשי , לדוגמא היה לנו רעיון- ועלינו לקבל החלטה לפעולה כלשהי, מתחילים להניע בראשינו את התממשות הרעיון.


שלב הגולם- זהו שלב שקורה לנו שאנו נכנסים פנימה להתבוננות ולפיתוח של הדבר שניטע בנו, זהו שלב שיש בו עצירה או התכנסות כחלק מתהליך פיתוח האישיות/ הרעיון/ הפרויקט, זה שלב בו אנחנו עושים עבודה של הכנה לקראת התממשות בחומר. (אם אנו מבינים שאנו בשלב הזה, נשאל את עצמנו האם אני עושה את הדרוש על מנת לממש)


והשלב האחרון – שלב הפרפר- הלידה- השלב בו אנו מוציאים את הדבר אל העולם, זה הרגע שבו הדבר הושלם ואנו חולקים עם העולם את הצבעים שלנו, שלב העשייה או מימוש הרעיון. החלק שבו אנו עפים!

הרגש- גם מהותו בהשתנות: אם קיים בנו מחסום או פחד, עלינו לדעת שזה זה לא מגדיר אותנו או צריך לעצור אותנו אלא שתפקידו להיות ולהשתנות. ברגע שנשתמש בסגולת הפרפר ונזכור שהחיים מהותם בשינוי נוכל להפסיק לברוח מהפחדים שלנו וכך נאפשר להם את השינוי. נפגוש אותם ונאפשר להם להשתנות.


עובדה זו הוכחה מדעית במחקרים- הראו שקיים קשר הפוך בין החלק במוח האחראי על עיבוד מידע רגשי (ההמיספרה הימנית בקורטקס) והחלק במוח שבו ממוקם הפחד (האמיגדולה), זאת אומרת שהדרך להשתחרר מפוביות או פחדים היא להיות איתם ולחוות אותם, זה מדעי- הפחדים תמיד ישתנו כשנעשה זאת.

לפעמים אנחנו חושבים שלפחדים אין סוף ולכן אנחנו מנסים להדחיק אותם או לא להתבונן בהם, אך כך, מבלי מודע בעצם אנחנו מגדילים אותם. והאמת היא שיש לפחדים סוף- שטרנספורמציה היא חיובית, וגם הפחד הוא חלק בהתפתחות של האדם לשלב הבא שלו לכנפי הפרפר החופשיות.


הפרפר מלמד שהתבוננות על תהליכים מאפשרת צמיחה וגדילה מתוכם


במדעי המוח ישנה הגדרה שנקראת ניורופלסטיסטי- זה אומר שבכל פעם שאנו לומדים עובדה חדשה או יכולת אנו משנים את המוח. גם ההתנהגויות שלנו משנות את המוח, בעצם המוח שלנו מוסיף ומשתנה כל הזמן! (בעבר חשבו שהמוח משתנה רק בגילאים צעירים והיום הוכיחו שהוא משתנה כל הזמן בכל גיל)


מכאן שהטבע של המוח שלנו הוא הההתפתחות וההשתנות, יש בזה המון קלילות- הכול זמני ופתוח


בספר ביוגרפיה של יוגי נכתבה התזכורת הקדושה: “גורלה של כל נשמה להגיע לשלמות, ובסופו של דבר יגיע כל אדם למצב זה”. אנו עוברים גלגולים בלתי פוסקים בחיינו ובמותנו, זהו חלק מהתהליך הקדוש שלנו להגיע לשלמות. השינוי הוא חלק בלתי נפרד מלהיות הוויה נשמתית. לכן חשוב שנאפשר לעצמנו להרגיש ולהיות. הקלילות חשובה וכך גם השמחה והערכה שלנו אותנו ואת השינויים שחווינו


ולכן ועפ"י תורת השבטים: ניתנת לנו עוצמה בכל פעם שאנו פוגשים פרפר

bottom of page